Antena 3 CNN Externe Atacatorul din Bruxelles a transmis un mesaj video pe o rețea socială. Spune că a împușcat oamenii pentru a-i "răzbuna pe musulmani"

Atacatorul din Bruxelles a transmis un mesaj video pe o rețea socială. Spune că a împușcat oamenii pentru a-i "răzbuna pe musulmani"

Atacatorul din Bruxelles a difuzat un mesaj video pe Facebook, după ce a deschis focul în centrul capitalei belgiene, lângă o sinagogă.

Atacatorul din Bruxelles a transmis un mesaj video pe o rețea socială. Spune că a împușcat oamenii pentru a-i "răzbuna pe musulmani"
Sursa foto: Facebook/ Slayem Slouma
de Mia Lungu    |    16 Oct 2023   •   22:16

În mesajul video postat de atacator, el pretinde că este membru al ISIS ( Statul Islamic) și se laudă că i-a ucis pe "necredincioși".

În discursul său foarte violent, el a spus că a împușcat două persoane pentru a "răzbuna musulmanii și că noi trăim și murim pentru religia noastră".

Individul purta o vestă portocalie fluorescentă.

Citește și: Atentat terorist la Bruxelles: Un bărbat a deschis focul lângă o sinagogă și a omorât doi oameni

Se pare că cele două victime ar fi cetățeni suedezi și purtau tricouri suedeze, în parte pentru că în această seară are loc meciul Belgia-Suedia.

Suspectul a fugit pe un scuter.

Mai devreme, Slayem Slouma (numele său în videoclip - n.r.) scrisese un mesaj despre copilul musulman înjunghiat duminică la Chicago, explicând că dacă ar fi fost creștin, "am fi numit-o terorism și nu o crimă brutală".

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close