Antena 3 CNN Externe Atentatul de la Ierusalim. Hamas a revendicat atacul soldat cu 8 morţi

Atentatul de la Ierusalim. Hamas a revendicat atacul soldat cu 8 morţi

Atentatul de la Ierusalim. Hamas a revendicat atacul soldat cu 8 morţi
07 Mar 2008   •   18:43

Hamas a revendicat atentatul comis, joi, la şcoala religioasă din Ierusalim, soldat cu opt morţi. Unul dintre liderii grupării a făcut anunţul sub acoperirea anonimatului. Mii de israelieni au participat, vineri, la funeraliile victimelor. Forţele de securitate din Israel sunt în continuare în stare de alertă, de teama unor noi atentate.

Două dintre victimele atacului de la şcoala talmudică au fost înmormântate pe muntele Măslinilor. Trupurile neînsufleţite au fost învelite în pânză şi purtate pe umeri de prietenii victimelor, aşa cum cere tradiţia evreiască.

Presa israeliană a publicat fotografia militantului care a deschis focul în şcoala religioasă în care se aflau 80 de elevi. Jurnaliştii israelianei scriu că nu e clar deocamdată dacă guvernul de la Ierusalim va răspunde în forţă atentatului. Un oficial guvernamental a făcut apel la liderii palestinieni moderaţi, de la Ramallah, să încerce să îi ţină sub control pe militanţi extremişti.

Palestina a condamnat atentatul de la Ierusalim, alături de majoritatea comunităţii internaţionale. Autorităţile israeliene au luat măsuri de securitate stricte.

Mai mulţi palestinieni au fost reţinuţi în timp ce încercau să intre în oraşul vechi ca să se roage la Moscheea Al Aqsa. Israelul a impus, la câteva ore de la atentat, blocadă totală Cisiordaniei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close