Antena 3 CNN Externe Atitudini contradictorii. Italienii vor să ?păstreze? hackerul român condamnat pentru phishing

Atitudini contradictorii. Italienii vor să ?păstreze? hackerul român condamnat pentru phishing

Atitudini contradictorii. Italienii vor să ?păstreze? hackerul român condamnat pentru phishing
Sursa foto: calculator
26 Feb 2009   •   14:57

Italienii vor să scape de infractorii români, dar nu chiar de toţi. Într-un moment în care în Peninsulă are loc o adevărată mişcare împotriva românilor, Gabriel Bogdan Ionescu, un tânăr de 22 de ani, arestat anul trecut la Craiova pentru phishing, va ajuta autorităţile italiene să lupte împotriva infracţiunilor informatice.
Potrivit publicaţiei Corriere della Serra, românul, denumit de presa italiană "campionul informaticii", îşi va folosi cunoştinţele informatice pentru a-i prinde pe hackeri.
Avocatul românului, Pierpaolo Livio, a declarat că tânărul a fost entuziasmat de ideea autorităţilor italiene. Potrivit avocatului, românul va dezvolta, în colaborare cu procuratura din Como, sisteme de siguranţă care să prevină fraude precum clonarea cardurilor bancare, informează Evenimentul Zilei
Pe data de 5 mai, autorităţile italiene urmează să emită o sentinţă în cazul hackerului român. Tânărul român ar putea fi nevoit să stea în arest la domiciliu, sau la sediul Way-Log, compania pentru care va lucra.
"Geniul matematicii", aşa cum este numit Gabriel Bogdan Ionescu de presa din Peninsulă, are un CV de invidiat. Băiatul a primit o medalie de aur la Balcaniada de matematică şi informatică şi a obţinut cea mai mare notă la examenul de admitere la Institutul de Politehnică din Milano.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hacker roman
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close