Antena 3 CNN Externe Audierile în cazul extrădării lui Viktor Bout au fost amânate

Audierile în cazul extrădării lui Viktor Bout au fost amânate

Audierile în cazul extrădării lui Viktor Bout au fost amânate
09 Iun 2008   •   11:49

Audierile pentru extrădarea presupusului traficant de arme rus, Viktor Bout au fost amânate, la Bangkok, pentru că avocatul lui nu s-a prezentat la tribunal. Autorităţile americane cer extrădarea suspectului la New York, pentru a fi judecat pentru conspiraţie, în vederea vânzării de armament, către grupările de gherilă columbiene.

Potrivit autorităţilor thailandeze, avocatul lui Viktor Bout a anunţat că este bolnav, astfel încât judecătorul a decis amânarea audierilor. Bout a fost prezent la tribunal, unde a sosit încătuşat la mâini şi la picioare.

Audierile ar putea fi reluate cel mai devreme la 28 iulie.

Presupusul traficant de arme, supranumit "Negustorul morţii", a fost arestat la Bangkok în luna martie, în urma unei operaţiuni de amploare a autorităţilor americane, în colaborare cu cele thailandeze. Potrivit anchetatorilor americani, Bout ar fi furnizat armament timp de 15 ani ţărilor din Africa, America de Sud, dar şi Afganistanului.

Potrivit autorităţilor americane, omul de afaceri rus în vârstă de 41 de ani venise la Bangkok pentru a finaliza o tranzacţie privind furnizarea de rachete şi lansatoare de rachete Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia, organizaţie considerată de Washington drept teroristă.

Antena3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close