Antena 3 CNN Externe Australia. Sat special construit pentru homosexualii care ies la pensie

Australia. Sat special construit pentru homosexualii care ies la pensie

Australia. Sat special construit pentru homosexualii care ies la pensie
21 Iul 2008   •   17:48

Linton Estate, în Ballan, la o oră distanţă de Melbourne, va fi noul rai pentru homosexualii, lesbienele şi transsexualii pensionari din Australia. Consiliul districtului Moorabool a aprobat planurile pentru noul proiect la finele săptămânii trecute, în ciuda a patru obiecţii din partea rezidenţilor locali. Dezvoltarea construcţiei de 12,7 milioane de lire sterline va debuta la începutul anului viitor.

Domeniul va cuprinde 120 de apartamente de două şi trei camere, un teren de tenis, un teatru în aer liber şi un centru de milioane de lire cu bazine, spa, sala de forţă, cafenea, restaurant şi centru de afaceri. Directorul şi principalul acţionar, Peter Dickson, a declarat că satul a umplut un gol pe piaţă. "Fie că suntem într-o relaţie sau că suntem singuri, vrem să fim înconjuraţi de prieteni. Am vrut ca Linton Estate să fie diferit de celelalte facilităţi pentru persoanele care ies la pensie şi la asta s-a ajuns. Este un proiect minunat pentru toată lumea", a declarat Dickson, citat de Telegraph.co.uk.

Dianne McAuliffe, primar în districtul Moorabool, a declarat că decizia consiliului a fost bazată pe proiectul de dezvoltare şi nu pe orientarea sexuală a viitorilor locuitori. Complexul este situat în apropiere de Daylesford, unul dintre satele cu cea mai numeroasă populaţie homosexuală din Australia rurală.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close