Antena 3 CNN Externe Australia va primi mai mulţi imigranţi

Australia va primi mai mulţi imigranţi

Australia va primi mai mulţi imigranţi
17 Feb 2008   •   12:59

Programul australian privind imigraţia va fi modificat pentru a permite accesul în ţară a cât mai mulţi muncitori calificaţi. În Australia rata şomajului este extrem de scăzută, motiv pentru care companiile se confruntă cu un deficit de forţă de muncă. Noul Guvern de centru-stânga a anunţat că extinde programul de imigraţie pentru mucitori calificaţi cu 6.000 de persoane în 2007-2008, numărul total de vize ajungând astfel la 108.500.

Ministrul Imigraţiei şi Cetăţeniei australian, Chris Evans, a declarat că ?vizele garantate de angajatori sunt principala prioritate deoarece aduc un muncitor imigrant direct într-un post" care necesită calificare. Guvernul va extinde de asemenea programul de vize pe timp de vacanţă pentru tineri, măsură care va aduce avantaje turismului şi industriei contrucţiilor.

Aproximativ un sfert dintre cele 21 de milioane de persoane din Australia sunt de origine străină. Economia în dezvoltare, care a înregistrat o creştere anuală de peste patru procente, se confruntă cu un deficit de muncitori calificaţi, ceea ce a determinat creşterea salariilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close