Antena 3 CNN Externe Autoritatea Palestiniană a suspendat orice legătură cu Israelul

Autoritatea Palestiniană a suspendat orice legătură cu Israelul

Autoritatea Palestiniană a suspendat orice legătură cu Israelul
02 Mar 2008   •   15:34

Preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmud Abbas a supendat duminică orice legătură cu Israelul în semn de protest faţă de ofensiva israeliană asupra Fâşiei Gaza. Este cea mai sângeroasă ofensivă de la Intitifada din anul 2000. 68 de oameni au au fost ucişi în atacul care a început sâmbătă dimieneaţă. Comunitatea internaţională a condamnat atacurile, însă guvernul israelian a anunţat că nu va înceta ofensiva.

Mii de palestinieni au manifestat duminică în mai multe oraşe şi tabere de regugiaţi din Cisiordania pentru a denunţa operaţiunea militară a israelienilor în Fâşia Gaza. Manifestaţiile nu au fost lipsite de violenţe. Au avut loc ciocniri între manifestanţi şi soldaţii israelieni, care au tras cu gloanţe de cauciuc în mulţime şi au folosit grenade lacrimogene. Un protestatar palestinian a murit în urma confruntărilor.

Între timp în Gaza, palestinienii îşi îngroapă morţii. Sursele medicale spun că că zeci de civili, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa în bombardamente. Preşedintele palestiniana Mahmud Abbas a anunţat că întrerupe orice contact cu guvernul israelian. Palestinienii spun că atacurile de sâmbătă au îngropat negocierile de pace.

De cealată parte, oficialii israelieni declară că nu vor renunţa la ofensivă, în ciuda faptului că Naţiunile Unite au condamnat-o. Mai mult, israelienii spun că vor intensifica ofensiva, pentru a pune capăt atacurilor cu rachete lansate de militanţii palentinieni către teritoriul israelian. Israelienii declară pe de altă parte că nu vor o întrerupere a negocierilor de pace.

Antena 3

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close