Antena 3 CNN Externe Autoritățile olandeze au depistat 13 cazuri de Omicron la pasagerii veniți din Africa de Sud

Autoritățile olandeze au depistat 13 cazuri de Omicron la pasagerii veniți din Africa de Sud

Autoritățile sanitare olandeze au declarat duminică că 13 cazuri de noua variantă de coronavirus Omicron au fost găsite în Țările de Jos printre pasagerii care se aflau pe două zboruri din Africa de Sud ce au sosit vineri.

Autoritățile olandeze au depistat 13 cazuri de Omicron la pasagerii veniți din Africa de Sud
Sursa foto: Pexels/Priscilla Serneo
de Alexandra Ionescu    |    28 Noi 2021   •   16:15

Aceștia au fost printre cei 61 de pasageri care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 pe cele două zboruri, care au transportat aproximativ 600 de persoane. Cei care au fost testați pozitiv sunt ținuți în izolare într-un hotel din apropierea aeroportului.

„În ancheta noastră de secvențiere a virusului, care este încă în desfășurare, am găsit până acum 13 cazuri de variantă Omicron printre testele pozitive,” a declarat Institutul Național pentru Sănătate (RIVM) într-un comunicat.

„Nu este puțin probabil să apară mai multe cazuri în Țările de Jos”, a declarat ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, la o conferință de presă la Rotterdam. „Acesta ar putea fi vârful aisbergului”.

Ancheta olandeză a început cu testarea tuturor persoanelor care au sosit vineri cu cele două zboruri din Africa de Sud pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, înainte ca guvernul olandez să-și schimbe regulile privind traficul aerian din Africa de Sud din cauza preocupărilor legate de variantă.

Descoperirea lui Omicron, numită „o variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății, a stârnit îngrijorări în întreaga lume că ar putea rezista vaccinărilor și ar putea prelungi pandemia COVID-19 de aproape doi ani.

Autoritățile sanitare olandeze încearcă, de asemenea, să contacteze și să testeze alți aproximativ 5.000 de pasageri care au călătorit de luni din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia sau Zimbabwe. Îngrijorările cu privire la variantă vin deoarece multe țări europene se confruntă deja cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

În Țările de Jos, regulile intră în vigoare duminică care impun închiderea barurilor, restaurantelor și a majorității magazinelor la ora 17:00. într-o încercare de a inversa valul record de cazuri de COVID-19 care invadează sistemul de sănătate, potrivit The Jerusalem Post.

×
Parteneri
Cum denunți polița RCA Euroins, pas cu pas
x close