Antena 3 CNN Externe Autorităţile italiene se folosesc de cazul Mailat pentru a discredita România

Autorităţile italiene se folosesc de cazul Mailat pentru a discredita România

Autorităţile italiene se folosesc de cazul Mailat pentru a discredita România
20 Oct 2008   •   18:35

Sociologul Marzio Barbagli, autor al cărţii "Imigraţie şi Criminalitate", crede că Partidul Democrat din Italia şi serviciile secrete italiene au încercat, după cazul Romulus Mailat, să discrediteze imaginea României. Sociologul susţine că, după uciderea Giovannei Reggiani, în octombrie 2007, numărul infracţiunilor săvârşite de români în Italia a rămas acelaşi, dar România este din ce în ce mai criticată de autorităţile italiene.
Principalii oameni politici din Italia au criticat aspru românii, ducând o adevărată campanie împotriva României, informează site-ul www.inviatospeciale.com. Walter Veltroni, preşedintele Partidului Democrat şi fostul primar al Romei, a afirmat că aderarea României la UE este principala sursă a lipsei de siguranţă din Italia. În timpul campaniei pentru desemnarea noului primar al Romei, candidatul Francesco Rutelli l-a acuzat pe Silvio Berlusconi de creşterea infracţionalităţii în capitală, deoarece a eliminat obligativitatea vizelor pentru români în 2002.
Sociologul a mai declarat că această campanie anti-România a intesificat xenofobia în rândul italienilor care se tem foarte mult de români. Cu toate că numărul de infracţiunilor comise de albanezi este mult mai mare decât cel comis de români, comunitatea albaneză este mult mai bine privită de italieni.
Barbagli mai consideră că există un adevărat plan de denigrare a Bucureştiului care este susţinut de Veltroni şi de serviciile secrete fidele acestuia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close