Antena 3 CNN Externe Autorităţile thailandeze nu-l mai pun sub acuzare pe Viktor Bout

Autorităţile thailandeze nu-l mai pun sub acuzare pe Viktor Bout

Autorităţile thailandeze nu-l mai pun sub acuzare pe Viktor Bout
09 Apr 2008   •   18:35

Autorităţile thailandeze au renunţat să-l pună sub acuzare pe traficantul rus de arme Viktor Bout, însă omul de afaceri va rămâne în arest în aşteptarea extrădării către Statele Unite. Viktor Bout, în vârstă de 41 de ani, fost ofiţer al forţelor aeriene sovietice, a fost arestat la 6 martie la Bangkok în baza unor informaţii furnizate şi de poliţiştii români.

Din momentul arestării, Viktor Bout a fost inculpat la New York pentru susţinere materială a Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia. Viktor Bout este considerat a fi unul dintre cei mai mari traficanţi de arme din lume. Rusul avea afaceri şi în România.

În urmă cu două luni, ofiţerii români şi americanii de la Antidrog s-au dat drept membri ai unei grupări de gherilă din Columbia, interesaţi să cumpere arme. Au ajuns chiar la negocieri cu Bout şi locotenenţii săi. Dovezile au fost suficiente pentru ca americanii să-l aresteze pe comerciantul morţii.

Potrivit autorităţilor americane, omul de afaceri rus în vârstă de 41 de ani venise la Bangkok pentru a finaliza o tranzacţie privind furnizarea de rachete şi lansatoare de rachete Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia, organizaţie considerată de Washington drept teroristă.

Bout este descris în Occident ca „negustorul morţii” pentru că ar fi furnizat arme timp de 15 ani ţărilor din Africa, America de Sud, dar şi Afganistanului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close