Antena 3 CNN Externe Avion cu sute de pasageri aterizat în flăcări, pe aeroportul din Tokyo, după ce s-a ciocnit cu o aeronavă a Pazei de Coastă

Avion cu sute de pasageri aterizat în flăcări, pe aeroportul din Tokyo, după ce s-a ciocnit cu o aeronavă a Pazei de Coastă

Un avion al unei companii aeriene japoneze a aterizat în flăcări pe aeroportul Tokyo - Haneda, după ce s-a ciocnit cu o aeronavă a Pazei de Coastă.

Avion cu sute de pasageri aterizat în flăcări, pe aeroportul din Tokyo, după ce s-a ciocnit cu o aeronavă a Pazei de Coastă
Sursa foto: Captură foto Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    02 Ian 2024   •   11:36

Update 13:30. Potrivit JAL, nu au fost confirmate răniri printre cei 367 de pasageri din avionul care s-a ciocnit cu aeronava Gărzii de Coastă japoneze pe aeroportul Haneda.

Update 13:00. Deși pompierii intervin de peste două ore și, inițial, au crezut că incendiul a fost localizat, flăcările s-au reaprins. Peste 70 de autospeciale de pompieri se află la fața locului și încearcă să stingă focul. Aeronava s-a rupt în două. 

Aeronava companiei aeriene japoneze a aterizat în flăcări pe aeroportul Tokyo Haneda, marți, potrivit postului național de televiziune NHK. Este vorba despre un Airbus A350.

În imagini se poate vedea cum avionul cuprins de flăcări aterizează. Oamenii încearcă să fugă disperați pe toboganele de urgență deschise, în timp ce pompierii încearcă să stingă flăcările. 

Avionul, care decolase din Sapporo, s-a ciocnit cu un avion al pazei de coastă, a precizat NHK, citând autoritățile. 

La bordul avionul s-ar fi aflat 379 de persoane, dintre care 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului, care ar fi fost deja evacuați. În acest moment nu se cunoaște starea acestora. 

Un specialist a declarat la postul de televiziune NHK News că, probabil în urma coliziunii cu avionul de la Paza de Coastă a fost fisurat rezervorul, aceasta fiind principala cauză a incendiului. 

”În Haneda există o bază a pazei de coastă, așa că este normal să existe un avion al pazei de coastă. Au existat accidente similare în străinătate, unde avioane Jumbo s-au ciocnit între ele din cauza ceții, dar în Japonia nu-mi amintesc o situație în care avionul să fi fost plin cu pasageri  și oamenii să fi fost evacuați folosind doar o singură ușă. Instruirea are loc o dată pe an. Atât echipajul, cât și pasagerii au reușit să se comporte cu calm”, a declarat un specialist la NHK. 

Paza de coastă a confirmat ca avionul Japan Airlines a lovit o aeronava a lor, un MA722 de la Haneda Air Base. Deocamdată nu există informații despre echipaj. 

Avionul, zborul 516 al Japan Airlines, a decolat de pe aeroportul New Chitose la ora locală 16:00 (07:00 GMT) și urma să aterizeze la Haneda la ora 17:40.
 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close