Antena 3 CNN Externe Avocatul austriacului acuzat de incest susţine că acesta este bolnav mintal

Avocatul austriacului acuzat de incest susţine că acesta este bolnav mintal

Avocatul austriacului acuzat de incest susţine că acesta este bolnav mintal
06 Mai 2008   •   09:28

De la zi la zi apar detalii tot mai şocante în cazul femeii din Austria care a fost ţinută prizonieră şi abuzată de propriul tată vreme de 24 de ani. Bătrânul care şi-a întemniţat fiica şi i-a făcut 7 copii, ar fi abuzat-o şi pe una dintre micute. Femeia si copiii ei nu aveau nici o scăpare. Temniţa avea 8 uşi blindate şi un sistem de securitate electronic.

Josef Fritzl a plănuit totul în amănunt. A vrut să se asigure că fiica pe care a abuzat-o şi care a născut 7 copii în urma incestului nu avea nici o şansă să mai vadă vreodată lumina zilei. Pivniţa în care a ţinut-o prizonieră timp de 24 de ani avea nu mai puţin de 8 uşi blindate. Una cântărea jumătate de tonă, iar trei se deschideau cu ajutorul unor coduri electronice. Oricum, toate aveau încuietori extrem de complicate. Poliţiştii austrieci sunt uimiţi de meticulozitatea bărbatului.

„Suntem siguri că încă din momentul în care au fost concepute planurile casei avea de gând să construiască ceva în interiorul clădirii obişnuite. Ceva neştiut de nimeni, un lucru de care nici o autoritate nu ar fi ştiut, o cameră mică, o temniţă.”

Fritzl a plănuit să-şi întemniţeze fiica încă de când aceasta avea 12 ani. Le-a spus autorităţilor că vrea să pună la punct un buncăr nuclear. Anchetatorii spun că de-a lungul timpului Fritzl a ascuns în pereţii temniţei instalaţii de supraveghere foarte elaborate şi i-a obligat pe copiii născuţi de fiica sa să-l ajute. Mai mult, anchetatorii cred că în pivniţa ororilor, bărbatul ar fi abuzat şi de nepoata sa. Fata în vârstă de 19 ani se află încă în comă şi nu poate fi interogată.

Avocatul austriacului, Rudolf Meyer a declarat că va pleda pentru internarea acestuia într-un spital de boli mintale, mai degrabă decât condamnarea la închisoare. Conform declaraţiilor acestuia, bărbatul care şi-a molestat fiica ar avea probleme psihice şi a cesta a fost motivul pentru care a acţionat în acest fel. Fritzl a trebuit deja să fie mutat într-o celulă personală, deoarece deţinuţii cu care împărţea arestul au aflat ce a făcut şi sunt foarte furioşi, vrând să-l atace.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close