Antena 3 CNN Externe Avocatul lui Karadzici nu confirmă că a depus recursul împotriva transferării acestuia la Haga

Avocatul lui Karadzici nu confirmă că a depus recursul împotriva transferării acestuia la Haga

Avocatul lui Karadzici nu confirmă că a depus recursul împotriva transferării acestuia la Haga
26 Iul 2008   •   10:32

La miezul nopţii de vineri a expirat termenul pentru recurs la decizia transferării lui Radovan Karadzici către Tribunalul Penal Internaţional de la Haga. Avocatul lui Karadzici anunţase că va depune recursul în ultimul moment, dar refuză să confirme că a făcut-o. Dacă procedura a fost respectată, transferul va întârzia cel puţin până la începutul săptămânii viitoare.

Avocatul lui Radovan Karadzici încearcă să întârzie cât mai mult predarea fostului lider sârb către instanţa de la Haga, care-l acuză de genocid şi crime împotriva umanităţii. Avocatul urma să depună recursul vineri seară, prin poştă, astfel încât să nu poată fi judecat decât luni. Dacă totuşi transferul va avea loc, avocatul crede că el se va face în condiţii de securitate maximă.

Între timp, Karadzici a fost vizitat, în închisoarea din Belgrad, de una dintre surorile sale. Adevăratul Dragan Dabici, sub a cărui identitate s-a ascuns Karadzici, este un ţăran, în vîrstă de 66 de ani din oraşul sârb Ruma. El s-a declarat şocat de faptul că Radovan Karadzici i-a furat identitatea.

Radovan Karadzic a fost arestat luni la Belgrad, după 13 ani de clandestinitate. În această perioadă, el s-a dat drept specialist în medicină alternativă. Presa a dezvăluit că el s-a deplasat, în această calitate, chiar şi la... Viena, unde a tratat câţiva emigranţi sârbi, fără să fie recunoscut.

Antena 3

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close