Antena 3 CNN Externe Ayman al-Zawahiri a făcut apel la comiterea de atentate împotriva SUA şi Israelului

Ayman al-Zawahiri a făcut apel la comiterea de atentate împotriva SUA şi Israelului

Ayman al-Zawahiri a făcut apel la comiterea de atentate împotriva SUA şi Israelului
24 Mar 2008   •   10:43

Egipteanul Ayman al-Zawahiri, numărul doi în ierarhia grupării teroriste al-Qaida a făcut din nou apel la comiterea de atentate împotriva intereselor americane şi evreieşti, într-un nou mesaj audio difuzat duminică. "Musulmani, astăzi este ziua voastră. Loviţi interesele evreilor, americanilor şi tuturor celor care au participat la atacul împotriva musulmanilor", a declarat al-Zawahiri într-un discurs audio difuzat de reţeaua de centrul mediatic al reţelei al-Qaida, As-Sahab, şi identificat de institutul SITE.

Zawahiri a făcut apel la adepţii grupării să "supravegheze ţintele, să strângă fonduri, să furnizeze echipament, să facă pregătirile şi apoi, invocându-l pe Allah, să caute martiriul şi paradisul".

Osama Bin Laden, liderul grupării teroriste al-Qaeda a ameninţat miercuri Uniunea Europeană chiar în ziua în care s-au împlinit cinci ani de la invazia trupelor americane în Irak. Mesajul, intitulat ?Fie ca mamele noastre să nu mai aibă parte de noi, dacă vom da greş faţă de Profet" a fost transmis, miercuri seară, prin intermediul Internetului şi anunţă că europenii ?vor da socoteală? pentru publicarea caricaturilor profetului Mohamed în presa din Danemarca.

Ameninţarea a fost însoţită de de imaginea lui Bin Laden cu o armă automată Kalaşnikov. Teroristul a spus că desenele satirice cu profetul Mohamed sunt parte a unei ?cruciade? în care este implicat Papa Benedict al XVI-lea.

"Este o insultă şi o crimă mai mare decât uciderea femeilor şi copiilor musulmani de către soldaţii occidentali, iar pedeapsa va fi şi ea mai aspră", afirmă Bin Laden. Caricaturile lui Mahomed au apărut în septembrie 2005, într-un ziar din Danemarca.

La acel moment, desenele au dezlănţuit proteste violente în lumea musulmană, soldate cu cel puţin 50 de victime. În luna februarie, din solidaritate cu autorul, caricaturile au fost republicate şi protestele s-au reluat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close