Antena 3 CNN Externe Bagdad. Armata americană a anunţat distrugerea unui centru de comandă al insurgenţilor

Bagdad. Armata americană a anunţat distrugerea unui centru de comandă al insurgenţilor

Bagdad. Armata americană a anunţat distrugerea unui centru de comandă al insurgenţilor
04 Mai 2008   •   10:56

Armata americană a anunţat distrugerea unui centru de comandă al insurgenţilor, în cartierul şiit Sadr-City din Bagdad, în urma unui bombardament cu rachete teleghidate. Un spital din apropiere a fost de asemenea avariat, iar 28 de civili au fost răniţi. Forţele americane poartă, de câteva săptămâni, lupte deosebit de violente cu grupările rebele din Sadr-City.

Comandamentul american afirmă că ţinta bombardamentului era "un post de control şi comandă al elementelor criminale". Clădirea, distrusă în întregime, se afla la doar 50 de metri de un mare spital, într-o zonă mai liniştită a cartierului Sadr-City.

Atacul care a avut loc în plină zi a stârnit panica în rândul pacienţilor şi personalului din spital. 17 ambulanţe parcate în faţa clădirii au fost distruse. Nici un pacient al spitalului nu a avut de suferit, dar printre răniţi se numără rude ale bolnavilor, venite în vizită.

Un demnitar din Ministerul Sănătăţii a calificat raidul american drept "o crimă a ocupantului". Armata americană i-a acuzat, în schimb, pe insurgenţi că operează din cartierele civile, folosindu-i pe localnici ca "scuturi umane".

Luptele din Sadr-City au făcut, luna trecută, peste 900 de victime. La sud de Bagdad, doi soldaţi georgieni au fost ucişi într-un atentat, fiind primele pierderi suferite de armata Georgiei în Irak.

În oraşul sfânt al şiiţilor, Karbala, poliţia irakiană a organizat o impresionantă expoziţie de armament, muniţii şi bombe improvizate capturate de la insurgenţi în ultimele 18 luni.

Antena 3

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close