Antena 3 CNN Externe Bagdad. Un milionar american vrea să construiască un parc de distracţii asemănător cu Disneyland-ul

Bagdad. Un milionar american vrea să construiască un parc de distracţii asemănător cu Disneyland-ul

Bagdad. Un milionar american vrea să construiască un parc de distracţii asemănător cu Disneyland-ul
05 Mai 2008   •   18:17

Un milionar american plănuieşte să transforme o grădină zoologică din Bagdad înt-un parc de distracţii asemănător cu Disneyland-ul, informează luni un cotidian sirian. Llewelly Werner, directorul unei companii din Los Angeles a achiziţionat un teren de 20 de hectare adiacent Zonei verzi, cea mai bine păzită zonă din capitala irakiană. El plănuieşte să investească 500 de milioane de dolari pentru construirea unui parc de distracţii imens, intitulat Entertainment Experience, care urmează să cuprindă un park pentru skateboard, o sală de concerte şi un muzeu. Parcul va fi proiectat de aceeşi firmă care a proicetat Disneyland-ul.

Actuala grădină zoologică din Bagdad a fost abandonată, după ce a rămas fără electricitate în urma invaziei americane din 2003.

Potrivit publicaţiei siriene, Werner a declarat că este conştient de pericolele şi violenţa din Bagdad, dar că este convins că oamenii de acolo au nevoie de o astfel de ?influenţă pozitivă? şi că centrul său de amuzament va avea un ?impact psihologic deosebit?. El a mai adăugat că Irak-ul este o ţară cu un potenţial extraordinar pentru investitori, nu numai în sectorul petrolier.

Unii analişti consideră, însă, acest proiect un instrument de propagandă de război americană, menită să inoculeze valorile americane populaţiei irakiene.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close