Antena 3 CNN Externe Bali. Protest inedit al ecologiştilor la conferinţa de mediu a ONU (GALERIE FOTO)

Bali. Protest inedit al ecologiştilor la conferinţa de mediu a ONU (GALERIE FOTO)

Bali. Protest inedit al ecologiştilor la conferinţa de mediu a ONU <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
07 Dec 2007   •   14:28

Insula indoneziană Bali este gazda unei conferinţe ONU pe tema schimbărilor climatice la care iau parte aproape 190 de guverne reprezentate de peste 10.000 de persoane. Conferinţa de mediu a debutat cu anunţul Australiei referitor la ratificarea tratatului de la Kyoto privind reducerea emisiilor de gaze poluante. Australia s-a alăturat astfel ţărilor care luptă împotriva încălzirii globale, lăsând Statele Unite să rămână singurul stat care nu a semnat tratatul de la Kyoto.

Activişti ecologişti, îmbrăcaţi în costume de urşi polari, au demonstrat în faţa clădirii Naţiunilor Unite din Bali, unde are loc conferinţa.

Protestatarii au ales să lupte împotriva încălzirii globale într-o manieră spectaculoasă, mesajele lor fiind transmise prin intermediul costumelor de animale, picturilor pe corp, a decorurilor de plastic, sau a dansurilor de stradă.

Unele dintre mesaje i-au vizat pe americani şi nu pe statul american, care a refuzat să semneze tratatul de la Kyoto. Activiştii cer americanilor că reducă personal emisiile de gaze nocive din ţara lor, SUA reprezentând cel mai poluant stat din lume.

Un seism cu magnitudinea de 5,9 a zguduit vineri insula. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 261 de kilometri de locul în care se desfăşoarã conferinţa. Mişcarea de pământ s-a resimţit şi la centrul de conferinţe, unde nu a provocat decât panică şi pagube materiale minore.

IMAGINI CU ECOLOGIŞTII CARE PROTESTEAZĂ LA BALI ÎMPOTRIVA ÎNCĂLZIRII GLOBALE - Sursa: Sky News

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close