Antena 3 CNN Externe Bali. SUA blochează discuţiile pe tema schimbărilor climatice

Bali. SUA blochează discuţiile pe tema schimbărilor climatice

Bali. SUA blochează discuţiile pe tema schimbărilor climatice
12 Dec 2007   •   22:37

Al Gore a acuzat miercuri Statele Unite că stau în calea progresului discuţiilor, în cadrul conferinţei ONU de la Bali pe tema schimbărilor climatice. "Unele rapoarte sunt îngrijorătoare, dar din experienţă ştiu că progresele apar doar în ultimele 48 de ore", a declarat Gore reporterilor suedezi. "Sper că se vor produce schimbări din partea mai multor ţări, inclusiv din partea celei mai importante, chiar ţara mea, Statele Unite".

Ţările în curs de dezvoltare şi Uniunea Europeană susţin crearea unor limite clare pentru emisiile de dioxid de carbon însă SUA susţine că includerea unui asemenea limbaj în documentul final va afecta negocierile din următorii doi ani, relatează ediţia online a CNN.

"Poziţia administraţiei din Statele Unite pare, în acest moment, că ar vrea să blocheze orice progres în Bali. Sper că se va schimba acest lucru", a spus Al Gore. Fostul vicepreşedinte al SUA a precizat că guvernele statelor participante la conferinţă ar trebui să încheie negocierile pentru noul tratat privind problemele climatice în cel mult doi ani.

"Cred că tratatul ar trebui să fie definitivat la Copenhaga", a declarat Gore referindu-se la conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice din Danemarca care va avea loc în 2009.

Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close