Antena 3 CNN Externe Banca Mondială consituie un fond de ajutorare a zonelor defavorizate

Banca Mondială consituie un fond de ajutorare a zonelor defavorizate

Banca Mondială consituie un fond de ajutorare a zonelor defavorizate
29 Mai 2008   •   17:36

Preţurile în creştere la alimente şi combustibili produc îngrijorare la nivel mondial. Naţiunile Unite avertizează că această criză nu va fi rezolvată foarte repede şi că preţurile vor creşte în continuare, mai ales pentru că dezastrele naturale au distrus recoltele. Din cauza neliniştii din ţările sărace, Banca Mondială a anunţat, joi, că, la cererea preşedintelui, va constitui un fond special de ajutorare pentru zonele defavorizate.

Un raport al Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură arată că preţurile la carnea de vită şi porc vor creşte cu 20% până în 2017, grâul va fi cu 60% mai scump, iar uleiurile vegetale vor costa cu 80% mai mult.

Între timp, criza energetică scoate în stradă mii de oameni. Sute de şoferi de camion din Bulgaria au protestat faţă de creşterea preţului combustibililor. Camionagiii bulgari se plâng de accize şi de taxa pe valoare adăugată, care au contribuit la majorarea preţului carburanţilor.

Capitala Marii Britanii a fost acum două zile scena unui protest de amploare a şoferilor de camion, nemulţumiţi de preţul tot mai ridicat al carburanţilor. Peste o mie de persoane, din toată ţara, au participat la marşul organizat chiar în zonele din centrul Londrei.

Francezii au prostestat şi ei în porturi. Pescarii spanioli şi cei portughezi declanşează, vineri, un protest pentru că sunt şi ei nemulţumiţi de preţul combustibililor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close