Antena 3 CNN Externe Barack Obama a ieşit învingător şi în statul Mississippi

Barack Obama a ieşit învingător şi în statul Mississippi

Barack Obama a ieşit învingător şi în statul Mississippi
12 Mar 2008   •   09:39

Senatorul democrat Barack Obama a câştigat alegerile primare din statul Mississippi, în faţa rivalei sale, Hillary Clinton. Conform BBC, Obama a ieşit învingător până acum în 26 de state, iar Hillary Clinton în 16. Rezultatul din Mississippi era previzibil, deorece în acest stat predomină electoratul de culoare. În tabăra republicană, John McCain a obţinut deja numărul de delegaţi necesar pentru a obţine învestitura partidului său.

Până în prezent Barack Obama are susţinerea a 1.596 de delegaţi, în timp ce contracandidata sa, Hillary Clinton, se poate baza pe doar 1.484 de delegaţi. Pentru o nominalizare sigură la candidatura în cursa prezidenţială candidaţii trebuie să îşi asigure de sprijinul a 2.025 de delegaţi.

Un sondaj realizat de CNN şi Opinion Research relevă că circa 72% dintre albii americani şi 61% dintre afro-americanii din Statele Unite consideră că ţara lor este pregătită să aibă un preşedinte de culoare. În acelaşi timp, doar 63% dintre alegătorii din fiecare categorie au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebaţi dacă Statele Unite sunt pregătite să fie conduse de o femeie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close