Antena 3 CNN Externe Barack Obama l-a ales pe Joe Biden în funcţia de vicepreşedinte

Barack Obama l-a ales pe Joe Biden în funcţia de vicepreşedinte

Barack Obama l-a ales pe Joe Biden în funcţia de vicepreşedinte
23 Aug 2008   •   10:51

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, l-a desemnat în mod oficial pe senatorul Joe Biden pentru vicepreşedinţie. Joe Biden are 65 de ani, este senator din anul 1973 şi este unul dintre experţii Partidului Democrat în probleme de politică externă. Echipa de campanie a lui Obama a început deja să anunţe susţinătorii democraţi de alegerea acestuia pentru postul de vicepreşedinte prin SMS şi e-mail-uri.

Până la desemnarea oficială a lui Joe Biden, nu au lipsit nici speculaţiile. Până de curând, prima şansă la nominalizare îi revenea senatorului Joseph Biden, un veteran al politicii, cu experienţa care-i lipseşte lui Obama. Vineri, însă, un post local anunţa că s-ar fi tipărit deja afişe cu numele lui Obama alături de cel al unui alt senator: Evan Bayh. Dar, potrivit canalului NBC, Bayh a fost informat că nu el este alesul.

Pentru a complica şi mai mult lucrurile, tot vineri circula insistent un nume aproape necunoscut: Chet Edwards, deputat de Texas, în a cărui circumscripţie se află ferma preşedintelui Bush. Aflată şi ea, o vreme, în cărţi, Hillary Clinton pare să nu mai aibă nici o şansă.

Până va da vestea mult aşteptată, Obama a primit sprijinul unor vedete ca Jamie Foxx, Lucy Liu, Fran Drescher sau Mel B, care promit să-l voteze indiferent ce vicepreşedinte şi-ar alege.

Sursa foto: abcnews.go.com

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close