Antena 3 CNN Externe Barack Obama l-a prezentat oficial pe Joseph Biden drept candidat la vicepreşedinţie

Barack Obama l-a prezentat oficial pe Joseph Biden drept candidat la vicepreşedinţie

Barack Obama l-a prezentat oficial pe Joseph Biden drept candidat la vicepreşedinţie
24 Aug 2008   •   16:27

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, şi-a prezentat, oficial, potenţialul vicepreşedinte, senatorul Joseph Biden. Veteran al vieţii politice, Biden are o bogată experienţă în politica externă. Desemnarea sa nu este, totuşi, lipsită de riscuri pentru candidatul democrat. După ce a anunţat nominalizarea lui Joe Biden printr-un SMS, Obama l-a prezentat oficial în acelaşi oraş unde-şi declarase, acum un an şi jumătate, intenţia de a candida la Casa Albă.

?Am căutat un lider pregătit să fie, eventual, şi preşedinte. Astăzi, m-am întors la Springfield ca să vă spun că am găsit acel lider. Un om cu un trecut remarcabil, un om de o decenţă fundamentală, iar acel om este Joe Biden?, a spus Obama.

Senator cu o vechime de 35 de ani, vicepreşedinte al Comisiei de Politică Externă a Camerei Superioare, Joseph Biden mai are o calitate preţioasă pentru candidatură. Spre deosebire de alţi senatori, el provine dintr-o familie modestă şi nu are avere, ceea ce-l face popular în rândul muncitorilor albi şi al vârstnicilor mai puţin atraşi de Obama. Chiar în discursul de sâmbătă, Biden s-a descris ca un om de rând, în contrast cu candidatul republican John McCain, despre care se spune că ar avea şapte case.

?Ştiu că, la fel ca mine, vă aşezaţi seara la masa din bucătărie, după ce aţi dus copiii la culcare, şi vorbiţi despre nevoile şi grijile voastre, despre cum veţi putea plăti facturile. Ei bine, doamnelor şi domnilor, John McCain nu are de ce să-şi facă asemenea griji. Dar şi lui îi e destul de greu; trebuie să se gândească în care din cele şapte bucătării ale sale să stea?, a spus Biden în cadrul discursului.

El l-a elogiat, pe de altă parte, pe Obama pentru ?viziunea? şi ?curajul? său. Analiştii amintesc, însă, că Joseph Biden s-a înscris şi el în cursa prezidenţială pentru câteva luni, în care a denunţat sever lipsa de experienţă a lui Obama. Declaraţiile sale de atunci au fost, deja, reluate de adversarii republicani.

Sursa foto: latimes.com

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close