Antena 3 CNN Externe Barack Obama şi-a început turneul european. Vizita la Berlin, nelipsită de incidente

Barack Obama şi-a început turneul european. Vizita la Berlin, nelipsită de incidente

Barack Obama şi-a început turneul european. Vizita la Berlin, nelipsită de incidente
24 Iul 2008   •   18:38

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, şi-a început, joi, turneul european. Obama s-a întâlnit deja cu Angela Merkel, cancelarul german. Vizita nu a fost însă ocolită de incidente, până acum. La hotelul în care este cazat senatorul de Illinois a fost o alertă din cauza unui pachet suspect, iar câţiva activişti ecologişti au ieşit în stradă să protesteze.

Poliţiştii germani au închis timp de 10 minute hotelul în care trebuie să stea Barack Obama după ce au primit un colet suspect. ?A fost un colet suspect şi trebuie să-l verificăm pentru că Domnul Obama se află în acest hotel. Din această cauză trebuie să fim foarte vigilenţi.? a declarat Bernhard Schodrowski, un purtător de cuvânt al poliţiei din Berlin.

Alerta a fost însă falsă. Ofiţerii de securitate au ajuns la concluzia că în colet se afla doar o carte.



Berlinul este prima oprire din cadrul turneului european al candidatului democrat. Senatorul de Illinois s-a întâlnit imediat cu Angela Merkel, cancelarul german. Vizita sa în capitala Germaniei a fost, pe cât de aşteptată, pe atât de problematică pentru forţele de securitate. Mai mulţi activişti au ieşit în stradă, chiar la Poarta Brandenburg, ca să atragă atenţia popularului lider democrat asupra încălzirii globale. Dincolo de proteste, însă, germanii au aşteptat discursul candidatului democrat cu nerăbdare. Întâlnirea cu Obama le aminteşte de faimosul discurs de la Berlin al lui John F. Kennedy.

În discursul său, candidatul democrat pentru Casa Albă a cerut ajutor european pentru ca talibanii să fie învinşi în Afganistan. Acest discurs este considerat punctul central al turneului pe care îl face în această perioadă.

Mii de germani s-au strâns, în parcul Tiergarten din Berlin pentru a-l întâmpina pe Barack Obama. Organizatorii au adus şi o trupă de muzicieni care au cântat live timp de câteva ore bune.

"Acest oraş, dintre toate oraşele ştie drumul spre libertate. Şi ştiţi că singurul motiv pentru care ne aflăm astăzi aici este pentru că bărbaţi şi femei din ţările noastre s-au unit pentru a munci, s-au luptat şi s-au sacrificat pentru o viaţă mai bună." le-a spus Obama germanilor adunaţi să îl vadă.

Obama a ajuns în Europa după un turneu în orientul Mijlociu, în cadrul căruia a vizitat Afganistanul şi Irakul. Joi dimineaţă, el a plecat din Israel după o vizită la Zidul Plângerii din Ierusalim.

Obama, care a vizitat miercuri şi teritoriile palestiniene, a declarat că lumea trebuie să împiedice Iranul să obţină arma nucleară.

Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close