Antena 3 CNN Externe Barack Obama şi-a început vizita în Irak

Barack Obama şi-a început vizita în Irak

Barack Obama şi-a început vizita în Irak
21 Iul 2008   •   13:14

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, a ajuns în această dimineaţă în Irak. Vizita, de scurtă durată, face parte din turneul început de senatorul de Illinois în Orientul Mijlociu şi în Europa. Obama avea programate întrevederi cu comandantul trupelor americane în Irak, dar şi cu premierul irakian.

Irakul este al treilea stat din Orientul Mijlociu pe care-l vizitează candidatul democrat la preşedinţie, după Afganistan şi Kuweit. Senatorul de Illinois a precizat că, în cazul în care va deveni preşedinte, va retrage un important contingent de militari americani din această ţară, în cel mult doi ani. Senatorul are planuri mari şi pentru teatrul de război din Afganistan.

"Situaţia din Afganistan este precară şi necesită măsuri urgente. Cred că acesta trebuie să fie scopul nostru principal, în lupta împotriva terorismului", a declarat Obama.

Candidatul democrat consideră că adevăratul front al războiului împotriva terorismului nu este în Irak, ci în Afganistan.

"Este timpul să retragem o parte din trupele din Irak şi să le mobilizăm în Afganistan şi cred că trebuie să profităm de această ocazie. Acum este momentul", spune Barack.

Senatorul de Illinois îşi va continua turneul cu o serie de vizite în Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Antena3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close