Antena 3 CNN Externe Un bărbat a fost arestat după ce s-a trezit peste noapte cu un milion de euro în cont

Un bărbat a fost arestat după ce s-a trezit peste noapte cu un milion de euro în cont

Un bărbat din Rusia a fost arestat după ce, dintr-o eroare a băncii, s-a trezit cu un milion de euro în cont. Greșeala a fost descoperită după câteva luni, timp în care bărbatul s-a bucurat ce averea apărută peste noapte.

Un bărbat a fost arestat după ce s-a trezit peste noapte cu un milion de euro în cont
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2021   •   13:15

Roman Yurkov, din Tula, Rusia, s-a trezit la sfârșitul lunii mai a anului trecut, cu 95,2 milioane de ruble în contul său, care înseamnă mai bine de un milion de euro. Banii ar fi ajuns în contul său după o eroare tehnică survenită în urma actualizării aplicației băncii, conform Newsweek.

Între 31 mai și 1 iunie bărbatul a efectuat 220 de tranzacții, cele mai multe fiind mărunțișuri dar acesta a cumărat și 4 apartamente, două mașini și un telefon.

Banca a descoperit eroarea de abia în luna noiembrie a anului trecut, Yurkov bucurându-se de bani timp de câteva luni bune.  După descoperierea greșelii bărbatul a fost reclamat la poliție pentru furt și a fost condamnat mai apoi la șase ani de închisoare.

În contul bărbatului a rămas aproximativ o treime din suma virată inițial, banca reușind să recupereze doar această sumă. 

×
Subiecte în articol: Rusia milionar banci eroare banca
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close