Antena 3 CNN Externe Barroso: Tratatul de la Lisabona nu este un document uşor de citit

Barroso: Tratatul de la Lisabona nu este un document uşor de citit

Barroso: Tratatul de la Lisabona nu este un document uşor de citit
25 Iun 2008   •   22:51

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a recunoscut că Tratatul de la Lisabona "nu este un document uşor de citit", relatează AFP. Documentul a fost deja respins de statul irlandez, prin referendum. Barosso consideră responsabile de această situaţie statele europene, potrivit AFP.

"Dar de ce este atât de complex? Pentru că un stat vrea o excepţie aici, o altă clauză dincolo. După eşecul Constituţiei, Tratatul care a completat textele existente a devenit dificil de citit, cu numeroase trimiteri care fac referire la alte pasaje din document?, a adăugat preşedintele CE.

În pofida acestei situaţii, Barroso consideră că aceasta "este este una dintre provocările majore ale politicii moderne?.În legătură cu respingerea documentului de către poporul irlandez, Barroso a atribuit eşecul guvernului irlandez. ?Nu este posibil să critici Bruxelles-ul de luni până sâmbătă şi apoi să ceri dumincă poporului tău să dea un vot favorabil pentru Europa? a fost declaraţia lui Barroso care a mai adăugat că respectă dorinţa poporului irlandez, dar că trebuie să respecte şi dorinţa altor popoare care vor să ratifice tratatul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close