Antena 3 CNN Externe Băsescu: Firmele româneşti ar putea să revină în ţările din zona Mării Mediterane

Băsescu: Firmele româneşti ar putea să revină în ţările din zona Mării Mediterane

Băsescu: Firmele româneşti ar putea să revină în ţările din zona Mării Mediterane
14 Iul 2008   •   08:53

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat la Sommet-ul pentru Mediterană, de la Paris, că există acum şansa ca firmele româneşti să revină în ţările din zona Mării Mediterane, având garanţia Uniunii Europene, care se va implica financiar.Tot în capitala Franţei a fost semnat, duminică seară, actul de naştere a Uniunii pentru Mediterană.

?Gândul meu este la companiile româneşti, care au acum garanţia că aceste proiecte se desfăşoară sub egida UE şi nu îşi vor pierde banii. Este o oportunitate imensă ca firmele româneşti să revină într-o listă întreagă de state unde agenţii economici români pot deveni, sub umbrela UE, ceea ce ar trebui să fie un catalizator extraodinar cu tradiţie în cooperarea cu statele din nordul Africii şi estul Mediteranei?, a declarat şeful statului.

Preşedintele României a participat la Sommet-ul pentru Mediterană, primul eveniment de anvergură organizat de Franţa după preluarea preşedinţiei Uniunii Europene. La această reuniune, la care au participat 43 de ţări, a fost parafată înfiinţarea Uniunii pentru Mediterană. Proiectul este menit să transforme zona Mării Mediterane într-o zonă de pace, democraţie, cooperare şi prosperitate.

La reuniunea de la Paris, au fost lansate şase proiecte de viitor pentru regiune, printre care reducerea poluării, dezvoltarea autostrăzilor maritime si terestre sau energia alternativă.

?Scopul acestui Sommet pentru Mediterană, acestei Uniuni pentru Mediterană este ca oamenii să înveţe să se respecte în această regiune şi nu să lupte unii împotriva celorlalţi. Faptul că toţi se află în aceeaşi încăpere la reuniune este un moment istoric?, a declarat preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Evenimentul de la Paris a fost marcat şi de un acord istoric: Siria şi Libanul vor stabili relaţii diplomatice, după zeci de ani de conflicte.

Sursă foto: www.wikipedia.org



Antena3

×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close