Antena 3 CNN Externe Băsescu: Georgia s-a bazat pe o analiză eronată când a declanşat conflictul din Osetia de Sud

Băsescu: Georgia s-a bazat pe o analiză eronată când a declanşat conflictul din Osetia de Sud

Băsescu: Georgia s-a bazat pe o analiză eronată când a declanşat conflictul din Osetia de Sud
22 Aug 2008   •   19:30

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că Georgia s-a bazat pe o analiză eronată când a declanşat operaţiunea militară din Osetia de Sud, care a dus la conflictul cu Rusia. Aceasta este una dintre concluziile turneului fulger pe care l-a făcut şeful statului în cinci ţări din vecinătatea Mării Negre. Traian Băsescu a vrut să evalueze personal situaţia şi consecinţele conflictului din Caucaz, precizând că nu a avut mandat nici din partea Uniunii Europene, nici din partea NATO.

Traian Băsescu afirmă că acordarea unor drepturi colective pentru minorităţi duce la destructurarea unor state. Potrivit preşedintelui, aceasta este una dintre cauzele principale pentru instabilitatea din Balcani şi Caucaz.

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a declarat că reacţia României cu privire la conflictul din Caucaz a fost întârziată. Liderul social-democrat susţine că actualul conflict din Georgia prefigurează o confruntare mult mai dură.

România va transmite o analiză a conflictului din Georgia, preşedinţiei franceze a Uniunii Europene, partenerilor din cadrul Uniunii şi aliaţilor din NATO.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close