Antena 3 CNN Externe Băsescu l-a invitat pe Papa Benedict al XVI-lea în România, în ciuda comunicatului patriarhiei

Băsescu l-a invitat pe Papa Benedict al XVI-lea în România, în ciuda comunicatului patriarhiei

Băsescu l-a invitat pe Papa Benedict al XVI-lea în România, în ciuda comunicatului patriarhiei
08 Sep 2008   •   11:14

În ciuda comunicatului emis săptămâna trecută de Patriarhia Română, în care se preciza faptul că o vizită a papei Benedict al XVI-lea în România necesită acordul Sfântului Sinod, preşedintele Traian Băsescu a lansat o astfel de invitaţie suveranului pontif, în timpul întrevederii pe care a avut-o cu acesta, la Vatican.

Traian Băsescu s-a întors duminică din vizita în Italia. Momentul cheie al vizitei şefului statului acolo a fost audienţa la Papa Benedict al 1XVI-lea. Discuţiile bilaterale de la Castelul Gandolfo au durat 15 minute. Traian Băsescu i-a repetat Papei invitaţia pe care i-a făcut-o în 2006, de a vizita România. Preşedintele i-a oferit Papei un album foto cu mănăstiri din zona Haţegului şi o emisiune filatelică dedicată actualului pontificat. Darurile Suveranului Pontif au fost o medalie pontificală pentru Traian Băsescu şi un rozariu pentru Maria Băsescu.

Duminică seară, la întoarcerea în ţară, Traian Băsescu a spus că invitaţia adresată papei s-ar putea concretiza. Preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre sprijinul important pe care Biserica Catolică l-a acordat românilor care locuiesc în ţările catolice ale Uniunii Europene. Şeful statului a precizat totodată că România şi Vaticanul au puncte de vedere similare în probleme de actualitate europeană.

La întoarcerea în ţară Traian Băsescu a explicat că a adresat în urmă cu doi ani o invitaţie Papei pentru a vizita România. O invitaţie pe care a reluat-o cu prilejul vizitei la Vatican. El a adăugat totodată că răspunsurile la astfel de invitaţii sunt în general pozitive.

Reprezentanţii Patriarhiei Române au precizat că invitaţia de a vizita România lansată de preşedinte suveranului pontif a fost făcută la nivel de stat, însă Patriarhul Daniel are nevoie de acordul Sfântului Sinod pentru a lansa invitaţia şi la nivel de biserică. Traian Băsescu este primul şef de stat al României care îl întâlneşte pe papa Benedict al XVI-lea. Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close