Antena 3 CNN Externe Băsescu, la Tbilisi: Georgia trebuie să negocieze direct cu Federaţia Rusă

Băsescu, la Tbilisi: Georgia trebuie să negocieze direct cu Federaţia Rusă

Băsescu, la Tbilisi: Georgia trebuie să negocieze direct cu Federaţia Rusă
21 Aug 2008   •   12:45

Integritatea teritorială a Georgiei este esenţială şi trebuie menţinută, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Tbilisi. Deci Georgia trebuie să găsească o modalitate de a negocia direct cu Rusia, susţine şedul statului. Niciun eveniment nu justifică multiplicarea a ceea ce s-a intâmplat în Kosovo, a adăugat acesta. Şeful statului român s-a întâlnit cu preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, întrevedere parte a unui turneu pe care Traian Băsescu îl desfăşoară în Caucaz şi Europa de Est.

Discutiile noastre au vizat realităţile din Caucaz din momentul de faţă, a menţionat Băsescu, la finalul întâlnirii cu Saakaşvili.

Prioritatea în cazul conflictului ruso-georgian o reprezintă aplicarea acordului de încetare a focului, semnat deja de Nicolas Sarkozy, în calitate de preşedinte al Uniunii Europene, pe de o parte, şi de Rusia li Georgia, pe de altă parte, a declarat preleşedintele României.

BĂSESCU ŞI SAAKAŞVILI - DISCUŢII DESPRE SITUAŢIA DIN CAUCAZ


Înaintea întâlnirii de la Tbilisi, şeful statului român a discutat şi cu preşedintele azer, la Baku. După întâlnirea cu omologul său azer, Ilham Aliyev, Băsescu a declarat că este momentul prudenţei şi al acţiunii înţelepte din partea liderilor ţărilor din regiunea Mării Negre, pentru asigurarea securităţii în această zonă. Preşedintele României a afirmat, totodată, că nu este momentul pentru a se căuta responsabilităţi pentru conflictul din Georgia, ci este "momentul prudenţei şi al acţiunii înţelepte".

Ultima întâlnire pe agenda prezidenţială a fost cea din Istanbul, unde şeful statului a ajuns joi după amiază. La Istanbul, şeful statului român are prevăzută o întrevedere cu omologul său turc, Abdullah Gul.

Miercuri, Băsescu a discutat cu omologii săi, Viktor Iuscenko şi Vladimir Voronin. Tema principală: războiul din zona Caucazului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close