Antena 3 CNN Externe Băsescu: Nu există interesul ca Turcia să fie şicanată în negocierile de aderare la UE

Băsescu: Nu există interesul ca Turcia să fie şicanată în negocierile de aderare la UE

Băsescu: Nu există interesul ca Turcia să fie şicanată în negocierile de aderare la UE
22 Aug 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seara, după întrevederea cu omologul său turc Abdullah Gul, că din partea Comisiei Europene nu există niciun interes pentru a şicana Turcia în procesul de negociere a aderării la Uniune. "Nu există interesul ca Turcia să fie şicanată, să i se facă greutăţi suplimentare. Cei de la Comisia Europeană este că ştiu foarte bine când o ţară îndeplineşte condiţiile şi sunt foarte perseverenţi şi nu te lasă până nu le îndeplineşti aceste standarde europene", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

La rândul său, preşedintele Gul a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru sprijinul constant al României în vederea aderării la UE a Turciei şi a ţinut să evidenţieze relaţiile în dezvoltare dintre cele două ţări care au atins în 2007 un nivel al schimburilor comerciale de peste 7 miliarde de dolari, cifră care încurajează pentru atingerea unui nivel de peste 10 miliarde de dolari în 2010.

De asemenea, preşedintele turc a evidenţiat faptul că punţi de legătură între cele două ţări prietene sunt reprezentate şi de comunitatea celor 80.000 de etnici turci din România, dar şi de cea a investitorilor din Turcia care au adus în România investiţii importante de peste 2 miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close