Antena 3 CNN Externe Băsescu şi Tăriceanu participă la semnarea Tratatului de reformă al UE

Băsescu şi Tăriceanu participă la semnarea Tratatului de reformă al UE

Băsescu şi Tăriceanu participă la semnarea Tratatului de reformă al UE
13 Dec 2007   •   07:36

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu pleacă joi la Lisabona, pentru lua parte la ceremonia de semnare a Tratatului de Reformă al Uniunii Europene. În ciuda conflictului deschis dintre ei, cei doi vor pleca la bordul aceleaşi aeronave. De la începutul lui 2006 nu s-a mai întâmplat ca Tăriceanu şi Băsescu să meargă cu acelaşi avion într-o vizită comună. Cei doi chiar au glumit miercuri pe seama deplasării la Lisabona.

Ceremonia de semnare a noului Tratat European a fost pregătită în cele mai mici detalii. Marele eveniment este organizat la Mănăstirea Jeronimos din Lisabona. Va răsuna imul comunităţii Odă Bucuriei, iar drapelele statelor Uniunii Europene vor fi proiectate pe zidurile mănăstirii. După semnarea documentului, şefi de stat şi de guvern vor pleca la dineul oferit de şefului statului la Muzeul Caleştilor cu tramvaiul, unul modern însă. Tocmai pentru a marca călătoria spre viitor a Uniunii Europene din momentul semnării tratatului.

Tratatul de Reformă care se va semna la Lisabona este primul Tratat al Uniunii Europene pe care România îl va semna în calitate de stat membru cu drepturi depline al UE.

Antena 3

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close