Antena 3 CNN Externe Băsescu: Vizita mea în Italia a avut ca unic obiectiv un dialog pe tema legii siguranţei

Băsescu: Vizita mea în Italia a avut ca unic obiectiv un dialog pe tema legii siguranţei

Băsescu: Vizita mea în Italia a avut ca unic obiectiv un dialog pe tema legii siguranţei
31 Iul 2008   •   20:02

Preşedintele Traian Băsescu a revenit joi, în jurul orei 19:30, din Italia, ţară unde s-a deplasat la invitaţia premierului italian Silvio Berlusconi. Într-o declaraţie de presă făcută la Aeroportul Henri Coandă, şeful statului a explicat că vizita sa a avut "ca principal şi unic obiectiv deschiderea unui dialog extrem de serios şi în spiritul Uniunii Europene legat de noua legislaţie de siguranţă pe care autorităţile italiene au emis-o".

Conform preşedintelui, vizita a fost constituită din trei puncte:

- Vizitarea unei tabere din apropierea Romei
"Mesajul pe care l-am primit de la cetăţenii români de etnie rromă din această tabără a fost legat de dorinţa lor de a intra în legalitate, de a-şi găsi locuri de muncă şi de a îşi educa copiii. Este un mesaj la care am răspuns prin ceea ce dăm şi ceea ce aşteptăm de la rromii aflaţi în Italia şi anume: garanţia că statul român îşi va face datoria faţă de ei în a-i proteja dacă este cazul şi, în al doilea rând, exprimarea clară a punctului de vedere că statul român nu protejează cetăţeni români care comit infracţiuni pe teritoriul altor state".

Citiţi mai multe amănunte despre întâlnirea dintre Băsescu şi românii de etnie rromă din tabăra de lângă Roma

- Întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia
"A fost o discuţie pozitivă, care a vizat în mod deosebit posibilitatea lor de a participa la alegeri, ei susţinând că prin actuala legislaţie le este îngrădit dreptul de a participa la alegeri. Nu am avut un răspuns, probabil pentru alegerile următoare vom găsi şi formule mai bune pentru a uşura participarea lor la alegeri".

- Întâlnirea cu reprezentaţii şi membrii guvernului Berlusconi
"S-a făcut o analiză a relaţiilor economice şi politice bilaterale, despre care putem spune că sunt excelente, dar s-a pus accent pe situaţia rromilor. Punctul nostru de vedere a fost extrem de limpede şi ferm şi a făcut referire la solicitarea noastră ca din legislaţie să fie eliminată orice posibilitate ca membrii comunităţii româneşti din Italia să fie discriminaţi sau să aibă impresia că sunt discriminaţi".

Citiţi mai multe detalii despre întâlnirea lui Băsescu cu membrii guvernului Berlusconi

Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close