Antena 3 CNN Externe Bătăi în stradă înainte de alegerile parlamentare din Georgia (VIDEO)

Bătăi în stradă înainte de alegerile parlamentare din Georgia (VIDEO)

Bătăi în stradă înainte de alegerile parlamentare din Georgia <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Mai 2008   •   09:27

În Georgia vor avea loc miercuri alegeri parlamentare. În ajunul scrutinului, susţinătorii opoziţiei şi cei ai partidului de guvernământ au vrut să-şi facă auzită vocea şi, în cele din urmă, au aplicat legea pumnului. Zeci de oameni s-au luat la bătaie în faţa unei secţii de vot din capitală.

Nicio tabără nu s-a lăsat mai prejos când a venit vorba de împărţit pumni şi picoare. Combatanţii nu au putut fi despărţiţi aproape o oră, mai ales că poliţia n-a răspuns la apelurile trecătorilor. La finalul confruntării, câţiva oameni aveau hainele rupte şi erau plini de sânge. Nu se ştie exact cine a pornit scandalul. Opoziţia dă vina pe simpatizanţii partidului de guvernământ şi invers.

Preşedintele Mikhail Saakashvili a făcut apel la calm, pentru ca scrutinul să se desfăşoare fără incidente. ?Testul pe care trebuie să-l trecem este un test al unităţii noastre şi trebuie să câştigăm susţinerea democraţiilor din toată lumea.?

La alegerile din acest an, trei alianţe politice, nouă partide şi mai mulţi candidaţi independeţi se luptă pentru cele 150 de locuri din Parlamentul georgian. Aproape trei milioane şi jumătate de alegători sunt aşteptaţi la vot. În regiunille separatiste Osetia de Sud şi Abhazia nu sunt organizate alegeri.



Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close