Antena 3 CNN Externe Benazir Bhutto, studentă la Oxford, premier, martir. Asasinatul în imagini

Benazir Bhutto, studentă la Oxford, premier, martir. Asasinatul în imagini

Benazir Bhutto, studentă la Oxford, premier, martir. <font color=red>Asasinatul în imagini</font>
28 Dec 2007   •   12:47

Carismaticul şi controversatul fost prim ministru al Pakistanului, a fost asasinat joi seara în oraşul Rawalpindi. Odată cu Benazir Bhutto mor şi ultimele speranţe ale familiei, care a dominat scena politică pakistaneză timp de mai multe decenii. În timpul campaniei pentru sprijinirea partidului al cărei lider era, doamna Bhutto a condamnat vehement organizaţia al-Qaida, atrăgându-şi astfel duşmani puternici care au şi ucis-o în cele din urmă.



BENAZIR BHUTTO, CU UN MINUT ÎNAINTE DE MOARTE

Datorită educaţiei sale, primită în Occident, era văzută ca "un afront" adus radicalilor islamişti care preferă bombele discuţiilor paşnice. Joi, fostul premier pakistanez a plătit cu viaţa pentru ambiţiile sale politice.

PISTOLUL CU CARE A FOST UCISĂ

La renumita universitate Oxford era cunoscută ca cea care organiza cele mai bune petreceri şi conducea un MG galben. Deşi a negat acest lucru mai târziu, obişnuia să danseze la evenimentele pe care le organiza, lucru considerat scandalos în Pakistan. Unul dintre colegii săi îşi aminteşte că "viaţa sa de la Oxford era ca o parodie a unei fete islamice bogate care a scăpat de constrângerile de care avea parte acasa."

STUDENTA DE LA OXFORD - PRIM-MINISTRUL PAKISTANULUI

Alegerile generale din Pakistan care ar fi trebuit să aibă loc peste numai două săptămâni sunt puse acum sub semnul întrebării. Ultima încercare de asasinat asupra lui Benazir Bhutto a avut loc în octombrie, când a supravieţuit unei bombe care a ucis 140 de oameni la o manifestaţie.

Corpul neînsufleţit al lui Bhutto a fost transportat cu un avion în Larkana, oraşul său natal aflat în sudul ţării.Benazir Bhutto a fost o femeie strălucitoare, inteligentă şi foarte curajoasă în urma căreia rămân trei copii şi Asif Ali Zardari, soţul său.

SICRIUL LUI BHUTTO PURTAT PE MÂINI DE SIMPATIZANŢII SĂI

MORMÂNTUL LUI BENAZIR VA FI LÂNGĂ CEL AL TATĂLUI EI

PAKISTAN. BENAZIR BHUTTO A FOST ÎNMORMÂNTATĂ

CORPUL FOSTULUI PREMIER PAKISTANEZ DEPUS ÎN MAUSOLEUL FAMILIEI. BENAZIR BHUTTO UCISĂ DE AL QAIDA

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close