Antena 3 CNN Externe Berlusconi ar putea fi chemat să depună mărturie într-un dosar legat de extrădările CIA

Berlusconi ar putea fi chemat să depună mărturie într-un dosar legat de extrădările CIA

Berlusconi ar putea fi chemat să depună mărturie într-un dosar legat de extrădările CIA
17 Apr 2008   •   15:19

Premierul italian ales, Silvio Berlusconi, ar putea fi nevoit să depună mărturie într-un dosar referitor la extrădările extraordinare ale CIA. Este vorba despre cazul clericului musulaman Abu Omar care susţine că a fost răpit de agenţi CIA, transportat în Egipt şi torturat. Berlusconi a fost chemat ca martor de către fostul şef al serviciului secret al armatei italiene, care este acuzat că i-a ajutat pe agenţii americani să pună la cale răpirea clericului suspect de terorism.

Nicollo Polari, care a condus agenţia militară de informaţii SISMI în timpul mandatului de premier al lui Berlusconi din perioada 2001-2006, este judecat alături de 26 de americani pentru că ar fi ajutat CIA să-l răpească pe Abu Omar la Milano în 2003 şi să îl transfere în Egipt.

Procurorii susţin că o echipă CIA l-a capturat pe Omar de pe o stradă din Milano, transportându-l la o bază militară din nordul Italiei, de unde ulterior a fost dus in Egipt. Omar susţine că a fost torturat in timpul interogatoriilor, fiind bătut şi ameninţat chiar cu violul.

Avocatul apărării a cerut de asemenea şi mărturia lui Romano Prodi. Atât Prodi cât şi Berlusconi ar putea confirma că documentele secrete de stat arată că fostul şef al serviciilor secrete nu a avut nici o legătură cu răpirea. Berlusoni l-a mai apărat în public pe Pollari în trecut.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close