Antena 3 CNN Externe Berlusconi va avea o întrevedere cu Putin, în insula Sardinia

Berlusconi va avea o întrevedere cu Putin, în insula Sardinia

Berlusconi va avea o întrevedere cu Putin, în insula Sardinia
15 Apr 2008   •   14:24

Silvio Berlusconi va avea o întrevedere cu Vladimir Putin. Întâlnirea dintre cei doi lideri politici va avea loc joi, în insula Sardinia, scriu jurnaliştii de la Reuters care citează o sursă politică. Informaţia vine la o zi după victoria repurtată de Berlusconi împotriva lui Walter Veltroni la alegerile legislative. Nu se cunosc însă informaţii privitoare la subiectele pe care cei doi le vor aborda.

Luna viitoare, Berlusconi va fi învestit în funcţia de premier, după doi ani în opoziţie în care s-a străduit să răstoarne guvernul de centru-stânga al lui Romano Prodi. Berlusconi a precizat că va anunţa lista noului cabinet într-o săptămână. Potrivit rezultatelor definitive, coaliţia condusă de el a obţinut majoritatea absolută în Camera Deputaţilor şi în Senat.

Presa franceză şi-a exprimat neîncrederea în capacitatea lui Berlusconi de a reforma Italia, dar a salutat apariţia unui sistem bipartit real, favorabil reînnoirii politice. Cotidianul Le Figaro menţionează, dur, că alegerea lui Berlusconi este un indiciu al paraliziei care afectează sistemul politic italian. Alţi jurnalişti notează, însă, că popularitatea lui a contribuit major la succesul în alegeri.

Berlusconi nu şi-a sărbătorit succesul în mijlocul admiratorilor şi s-a mulţumit să intervină, prin telefon, în două emisiuni televizate. ?Simt că am o mare răspundere, pentru că în anii şi lunile ce vin va fi greu, dar voi încerca din toate puterile şi cu toată experienţa, în viitorii cinci ani, să fac tot ce pot, pentru că vor fi ani decisivi pentru ţara noastră?, a declarat el.

Liderul Partidului Democrat, fostul primar al Romei Walter Veltroni, şi-a recunoscut înfrângerea. ?Cum se obişnuieşte în democraţiile occidentale şi cum cred că este corect, l-am chemat pe şeful Poporului Libertăţii, Silvio Berlusconi, ca să recunosc victoria sa şi să-i urez noroc în activitate?, a declarat Veltroni.

În campanie, Berlusconi a promis reducerea taxelor şi mari investiţii în infrastructură pentru a scoate Italia din criza economică. El a susţinut că imigranţii ilegali aduc mari prejudicii Italiei şi a dat de înţeles că va expulza toţi străinii, inclusiv români, care nu au actele în regulă. Coaliţia sa include şi micul partid de dreapta al nepoatei dictatorului Mussolini, care i-a atacat dur pe români după cazul Mailat. Mai mult, presa britanică a subliniat că numărul mare de imigranţi din Italia a contribuit şi la ascensiunea politică a formaţiunii extremiste Liga Nordului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close