Antena 3 CNN Externe Festivitățile de Crăciun din Betleem, orașul în care s-a născut Iisus, au fost anulate

Festivitățile de Crăciun din Betleem, orașul în care s-a născut Iisus, au fost anulate

Atmosfera din locul unde consideră creștinii că s-a născut Iisus nu este una de sărbătoare, ci de doliu și de furie.

Festivitățile de Crăciun din Betleem, orașul în care s-a născut Iisus, au fost anulate
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2023   •   21:35

Oficialii din Betleem, din Cisiordania ocupată, au anulat toate festivitățile de Crăciun, în semn de susținere a palestinienilor din Fâșia Gaza.

În locul obișnuitului brad de Crăciun, administrația orașului a montat o scenă simbolică a nașterii lui Iisus, care denunță bombardamentele israelienilor. Totodată, reprezentanții bisericilor din Betleem cer ”oprirea genocidului imediat”.

La Grota Nașterii nu sunt pelerini, în condițiile în care în această perioadă a anului, cozile erau de multe ore.

”Sperăm cel puţin ca localnicii să vină (la slujba de la miezul nopţii). De obicei, din cauza rezervărilor din întreaga lume, ei nu au mult loc. Anul acesta nu mai există un sistem de rezervare, aşa că îmi imaginez că biserica va putea să primească mai mulţi localnici”, declară un preot din parohia Sf Caterina din Betleem, Rami Asakrueh, potrivit News.ro.

În predica sa de Crăciun, reverendul Munther Isaac, un pastor al parohiei luterane din Betleem, care a instalat personal o creşă în care Isus este învelit cun un keffieh, o eşarfă tradiţională palestiniană, a îndemnat la ”oprirea genocidului”.

”Toate persoanele văd un Iisus între dărâmături, ca după un bombardament în Fâşia Gaza. Suntem luaţi la rost despre tăcerea lumii. Vrem să folosim atenţia acordată Betleemului în momentul Crăciunului pentru a transmite acest mesaj. O spunem inclusiv în timpul slujbei: opriţi genocidul imediat”, a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: Betleem Crăciun Iisus
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close