Antena 3 CNN Externe Bhutto urma să prezinte dovada fraudării alegerilor din Pakistan (VIDEO)

Bhutto urma să prezinte dovada fraudării alegerilor din Pakistan (VIDEO)

Bhutto urma să prezinte dovada fraudării alegerilor din Pakistan <font color=red>(VIDEO)</font>
02 Ian 2008   •   10:30

Benazir Bhutto urma să predea unor oficiali americani un dosar referitor la modul în care regimul condus de Pervez Musharraf şi serviciile de informaţii pakistaneze intenţionau să fraudeze alegerile legislative programate pentru luna ianuarie. Întâlnirea cu demnitarii americani urma să aibă loc joi, chiar în ziua în care a fost comis asasinatul, a declarat un consilier din cadrul Partidului Poporului Pakistanez.

Marţi, un membru al Comisiei electorale a declarat că alegerile legislative programate pe 8 ianuarie, ar putea fi amânate pentru februarie. Opoziţia a criticat această decizie şi sute de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe ale ţării, scandând sloganuri împotriva guvernului şi a preşedintelui Pervez Musharraf.

Pakistanezii au adus marţi un omagiu la mormântul fostului premier, Benazir Bhutto. Printre cei care au vorbit despre curajul lui Bhutto se numără membri ai partidelor politice de opoziţie şi o delegaţie de avocaţi din Karachi. Acestea au cerut autorităţilor să-i aresteze pe criminalii responsabili de uciderea fostului premier.

În alte oraşe ale ţării au avut loc proteste faţă de asasinarea acesteia şi s-au scandat lozinci anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale. În Karachi, protestele au fost violente. Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva mulţimii şi a efectuat mai multe arestări.

Situaţia tensionată din Pakistan se află de mai multă vreme în atenţia opiniei publice internaţionale, iar după uciderea lui Benazir Bhutto, criza politică pare aproape fără ieşire.

Alegerile legislative din Pakistan au fost amânate pentru data de 18 februarie. Anunţul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală, la aproape o săptămână după ce liderul opoziţiei Benazir Bhutto a fost asasinat. Alegerile ar fi trebuit să aibă loc la 8 ianuarie, însă din cauza protestelor şi violenţelor generate de asasinat s-a decis amânarea scrutinului.

OMAGIU ADUS FOSTULUI PREMIER PAKISTANEZ BENAZIR BHUTTO

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close