Antena 3 CNN Externe Președintele Biden critică dur legea anti-avort ce a intrat în vigoare în Texas

Președintele Biden critică dur legea anti-avort ce a intrat în vigoare în Texas

Miercuri, președintele Biden a declarat că legea anti-avort care a intrat în vigoare în Texas încalcă drepturile constituționale, și că limitează accesul femeilor la asistență medicală.

Președintele Biden critică dur legea anti-avort ce a intrat în vigoare în Texas
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Sep 2021   •   21:18

”Astăzi, a intrat în vigoarea legea SB8 a statului Texas. Această lege radicală este o încălcare flagrantă a dreptului constituţional recunoscut în verdictul Roe v. Wade.

Legea va afecta semnificativ accesul femeilor la îngrijirile de sănătate de care au nevoie, mai ales în comunităţile de culoare sau cu venituri reduse”, a spus Joe Biden.

Potrivit legii, cele mai multe dintre avorturi vor deveni ilegale  după 6 săptămâni , chiar şi în cazurile de incest sau de viol.

Și nu doar atât, cetățenii sunt îndemnați să denunțe persoanele care ar încălca legea, ba mai mult, le pot da în judecată.

O astfel de interdicţie nu a fost permisă până acum în SUA de când a fost legalizat avortul, în anul 1973.

”Administraţia mea este foarte ataşată de acest drept, îl vom proteja şi apăra”, a promis preşedintele Biden, potrivit Reuters.

Înainte de Texas, 12 state americane au votat legi de interzicere a avorturilor în acest stadiu, dar au fost blocate de Curtea Constituțională.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden lege anti-avort avort Texas SUA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close