Antena 3 CNN Externe Bilanţ oficial al cutremurului din China: 55.740 de morţi şi 24.960 de dispăruţi

Bilanţ oficial al cutremurului din China: 55.740 de morţi şi 24.960 de dispăruţi

Bilanţ oficial al cutremurului din China: 55.740 de morţi şi 24.960 de dispăruţi
23 Mai 2008   •   09:58

Bilanţul oficial al cutremurului din China a ajuns la peste 55.740 de morţi şi 24.960 de dispăruţi doar în provincia Sichuan, epicentrul seismului. Un demnitar local a precizat, cu puţin timp în urmă, că aproape 5,5 milioane de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului. Guvernul se teme că ploaia, replicile seismice şi eventualele epidemii vor spori amploarea dezastrului.

La zece zile după cutremur, eforturile autorităţilor chineze se concentrează asupra oameni rămaşi fără adăpost şi ameninţaţi de foamete. Guvernul a lansat un nou apel către comunitatea internaţională, subliniind că sinistraţii au nevoie de cel puţin trei milioane de corturi, iar până acum nu au primit decât 400.000.

În provincia Sichuan, mii de copii rămaşi orfani sau rătăciţi de părinţii lor au fost regrupaţi pe un stadion, până li se vor găsi rudele. Pentru ei există, totuşi, speranţă, deoarece numeroase familii din întreaga Chină s-au oferit să adopte copii ai căror părinţi au pierit în cutremur.

Premierul chinez Wen Jiabao s-a deplasat, pentru a doua oară, în oraşul Bei chuan din apropierea epicentrului, unde două treimi din locuitori şi-au pierdut viaţa. Administraţia locală a început demolarea ruinelor şi intenţionează să reconstruiască pe un alt amplasament, în deplină siguranţă din punct de vedere seismic.

Mulţi supravieţuitori care şi-au pierdut copiii sau rudele apropiate nu vor, totuşi, să părăsească oraşul distrus până când corpurile neînsufleţite ale celor dragi nu vor fi scoase la lumină.



Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close