Antena 3 CNN Externe Bilanţ oficial. Peste 50.000 de morţi în urma cutremurului din China (VIDEO)

Bilanţ oficial. Peste 50.000 de morţi în urma cutremurului din China (VIDEO)

Bilanţ oficial. Peste 50.000 de morţi în urma cutremurului din China <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Mai 2008   •   09:37

Conducerea Chinei încearcă să prevină eventuale urmări politice, după seismul de săptămâna trecută. Guvernul a promis fonduri pentru refacerea zonelor sinistrate şi pedepsirea severă a firmelor, care au încălcat normele de siguranţă în construcţii. Bilanţul seismului a ajuns la 51.151 de morţi şi 29.328 de dispăruţi.

Televiziunile din China continuă să transmită înregistrări inedite din timpul marelui cutremur şi al replicilor care i-au urmat. La zece zile după seism, echipele de salvare au pierdut aproape orice speranţă, chiar dacă se mai petrec şi miracole. Miercuri a mai fost descoperit un supravieţuitor - un bărbat de 35 de ani care a rămas 216 ore într-un tunel, pe şantierul unei hidrocentrale.

Priviţi imagini cu alţi supravieţuitori, salvaţi dintre ruine





Cu o zi înainte fuseseră aduse la lumină două femei, între care una de 102 ani. Guvernul a promis un fond de reconstrucţie de 10 miliarde de dolari şi o anchetă asupra construcţiei şcolilor, ca răspuns la indignarea părinţilor ai căror copii au pierit la seism. Firmele care au încălcat normele de siguranţă vor fi sever pedepsite. Mulţi sinistraţi sunt şi ei nemulţumiţi, deoarece eforturile guvernului central sunt subminate de corupţia şi ineficienţa unor funcţionari locali. În aceste condiţii, conducerea de la Beijing a cerut presei de stat să dea dovadă de "răspundere politică", promovând relatările pozitive şi nu criticile. Încheierea celor trei zile de doliu a prilejuit, în mai multe oraşe, impresionante manifestări de solidaritate cu victimele şi sinistraţii.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close