Antena 3 CNN Externe Bilanţul oficial al cutremurului din China a depăşit 60.000 de morţi

Bilanţul oficial al cutremurului din China a depăşit 60.000 de morţi

Bilanţul oficial al cutremurului din China a depăşit 60.000 de morţi
24 Mai 2008   •   13:03

Bilanţul oficial al cutremurului din China a ajuns la peste 60.000 de morţi şi ar putea depăşi numărul de 80.000. Avertismentul a fost lansat de premierul chinez, care a vizitat zonele sinistrate, împreună cu secretarul general al Naţiunilor Unite. În acelaşi timp, locuitorii din provincia Sichuan sunt ameninţaţi de inundaţii şi alunecări de teren, pentru că sezonul ploios începe luna viitoare.

Echipele de intervenţie continuă operaţiunile de curăţare a zonelor devastate de cutremur. Televiziunea de stat a difuzat imagini cu cele 86 de uzine a căror structură a fost grav afectată de seismul din 12 mai. În acelaşi timp, presa chineză a publicat mai multe fotografii realizate la o nuntă, în timpul producerii cutremurului. Fotograful a surprins momentele în care totul se prăbuşea în jur.

Peste 60.000 de oameni au murit în urma seismului, conform unui bilanţ oficial anunţat chiar de premierul Wen Jiabao, care a vizitat zonele sinistrate. Oficialul a fost însoţit şi de secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, care a promis o mobilizare a organizaţiei în operaţiunile de salvare şi de reconstrucţie. Autorităţile chineze au anunţat că va fi nevoie de cel puţin trei ani pentru a reface zonele distruse de seism.

Peste 5 milioane şi jumătate de clădiri s-au prăbuşit. 5,4 milioane de oameni au rămas fără adăpost, numai în provincia Sichuan, cel mai grav afectată. Autorităţile au avertizat că populaţia are de înfruntat un nou pericol - precipitaţii şi alunecări de teren, odată cu venirea sezonului ploios.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close