Antena 3 Externe Biserica Anglicană propune aplicarea în Marea Britanie a legii islamice, Sharia

Biserica Anglicană propune aplicarea în Marea Britanie a legii islamice, Sharia

08 Feb 2008   •   09:27
Biserica Anglicană propune aplicarea în Marea Britanie a legii islamice, Sharia

Aplicarea unor prevederi ale legii islamice, sharia, este "inevitabilă" în Marea Britanie. Această opinie a venit, în mod neaşteptat, de la cel mai înalt prelat al Bisericii Anglicane, arhiepiscopul Rowan Williams. El a afirmat că legea islamică ar trebui privită "cu deschidere", iar musulmanii din Marea Britanie ar putea beneficia de unele prevederi ale sale, de exemplu în privinţa divorţului. Discursul prelatului a fost salutat de liderii musulmanilor britanici, dar guvernul a subliniat că în ţară vor fi aplicate doar legile britanice.

După ce şeful executivului a respins propunerea înaltului prelat, voci din opoziţie au refuzat deshiderea spre Islam. Sayeed Warsi, purtătorul de cuvânt al opoziţiei pe probleme sociale, a declarat că toţi cetăţenii britanici trebuie să fie subiecţii aceloraşi legi.

Liderii musulmanilor britanici susţin propunerea arhiepiscopul Rowan Williams.
Mohammed Shafiq, directorul Ramadhan Foundation, a declarat că utilizarea Sharia ar ajuta detensionarea societăţii britanice. "Ar ajuta musulmanii să simtă şi mai mult mândria de a fi britanci", a motivat Shafiq. "Musulmanii ar fi astfel încredinţaţi că britanicii respectă religia lor", a comentat Shafiq.

Shafiq şi arhiepiscopul Williams au atras atenţia că legile britanice permit evreilor ortodocşi să rezolve anumite dispute conform legilor tradiţionale evreieşti.

În Marea Britanie trăiesc peste un milion şi jumătate de musulmani.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close