Antena 3 CNN Externe Bolivia: 3.000 de oameni, evacuaţi din calea apelor (VIDEO)

Bolivia: 3.000 de oameni, evacuaţi din calea apelor (VIDEO)

Bolivia: 3.000 de oameni, evacuaţi din calea apelor <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Feb 2008   •   10:23

Stare de urgenţă în oraşul bolivian Trinidad, după ce inundaţiile au devenit aproape de nestăpânit. 3.000 de oameni au fost evacuaţi din zonă, iar apele ameninţă din clipă în clipă să rupă un dig. Specialiştii spun că ploile torenţiale au fost cauzate de fenomenul La Nina, produs în Oceanul Pacific.

Preşedintele Evo Morales a declarat duminică stare de urgenţă, după ce apele au acoperit aproape în întregime case şi maşini.

10 oraşe din regiunea Trinidad au fost inundate şi 3.000 de locuitori au fost evacuaţi. Oamenii trăiesc acum sub cerul liber sau, în cel mai bun caz, în corturi. Rezervele de apă potabilă şi cele de mâncare sunt pe terminate, iar asta nu e tot.

Postul local de radio a anunţat că nivelul apelor va mai creşte în următoarele două sau trei zile. În acest caz, este foarte posibil ca digurile să fie distruse, iar apele să inunde în totalitate zona.

Speriaţi, locuitorii se pregătesc deja de un eventual dezastru, folosind saci cu nisip pentru protecţie.

Până acum, 80 de mii de kilometri pătraţi, adică o suprafaţă echivalentă cu mărimea Austriei, a fost inundată în provincia amazoniană Beni.

În ultimele 3 luni, 51 de oameni au murit în Bolivia, din cauza inundaţiilor. Specialiştii spun că ploile torenţiale sunt provocate de fenomenul La Nina, produs în Oceanul Pacific -

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close