Antena 3 CNN Externe Bono şi Al Gore, la forumul economic de la Davos

Bono şi Al Gore, la forumul economic de la Davos

Bono şi Al Gore, la forumul economic de la Davos
24 Ian 2008   •   12:19

Fostul vice-preşedinte american Al Gore, laureat Nobel pentru pace şi vedeta rock irlandeză Bono au deschis cea de-a doua zi a Forumului Economic de la Davos, consacrată luptei împotriva sărăciei extreme şi a încălzirii globale. Laureat al Premiului Nobel pentru campaniile sale de conservare a mediului, Al Gore a avertizat că actuala criză ecologică a Planetei este în continuă agravare. Bono a acuzat bogaţii lumii că nu îşi respectă promisunile de ajutor pentru Africa.

Dacă prima zi a Forumului Economic de la Davos a fost consacrată ameninţării terorismului în creştere şi temerii legate de o extindere a crizei economice, cea de-a doua zi va fi consacrată luptei împotriva sărăciei şi schimbărilor climatice. Această a doua zi din cele 5 a fost deschisă de muzicianul Bono şi fostul vice-preşedinte Al Gore.

Solistul trupei U2, şi Al Gore, recompensat cu un Premiul Nobel anul trecut, au atras mii de simpatizanţi, care au venit încă de la primele ore ale zilei, pentru a vedea celebrităţile, şi pentru a lua parte la dezbaterile despre sărăcie şi schimbările climatice. Temele figurează printre cel care vor fi abordate la reuniunea din staţiunea elveţiană.

Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, şi fără frontiere a tehnologiei, sunt şi ele pe agenda Forumului, zilelele următoare. "Criza climatică se agravează semnificativ, şi se dezvoltă mult mai rapid decât ne-au avertizat previziunile celor mai pesimişti dintre membrii Grupului Interguvernamental asupra Schimbării Climatice", a declarat Al Gore.

La rândul său, Bono, a lansat avertismente şi critici. Vedeta rock irlandeză este un susţinător al combaterii sărăciei, prin reducerea datoriilor naţiunilor africane, şi sporirea ajutorului pentru tratarea şi prevenirea SIDA. Vedeta a declarat că promisiunile Grupului celor 8, privind un ajutor de 50 de miliarde de dolari anual, pentru eradicarea sărăciei, au rămas fără acoperire.

"Am dovedit că ajutorul este efectiv, iar G-8 nu îşi prea respectă angajamentele. Suntem cam undeva pe la jumătate. Aşa că obiectivele Dezvoltării Mileniului par să nu se fi realizat, iar angajamentele luate de G-8 în 2005, nu s-au îndeplinit. Şi e scandalos", a declarat Bono.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close