Antena 3 CNN Externe BPA, substanţa chimică din compoziţia plasticului care ar putea provoca boli de inimă

BPA, substanţa chimică din compoziţia plasticului care ar putea provoca boli de inimă

BPA, substanţa chimică din compoziţia plasticului care ar putea provoca boli de inimă
17 Sep 2008   •   13:23

Un studiu de importanţă majoră făcut de cercetătorii britanici arată că în compoziţia plasticului există o substanţă care poate provoca apariţia a numeroase afecţiuni precum diabetul şi bolile de inimă. Autorităţie, însă, susţin că nu au suficiente informaţii pentru a scoate din uz obiectele de plastic. Substanţa, cunoscută sub denumirea de BPA, este folosită şi la producerea biberoanelor pentru copii.

Substanţa chimică dăunătoare, cunoscută de oamenii de ştiinţă sub denumirea de BPA , este folosită în compoziţia recipientelor de plastic în care se ţin mâncarea şi băuturile, precum şi în paharele de plastic. Studiul, efectuat de cercetătorii britanici, demonstrează faptul că din cei 1.445 de adulţi testaţi, cei cu nivel mai ridicat de BPA în sânge sunt predispuşi la boli cardiace, diabet sau disfuncţii ale ficatului. Persoanele cu nivel mai scăzut al acestei substanţe în corp sunt mai puţin expuse la bolile amintite mai sus.

Laura Tarantino, reprezentant al Administraţiei Mediacementelor şi Alimentelor din Statele Unite, a declarat: ?Nu am recomandat oamenilor să nu mai folosească produsele din plastic pentru că, în momentul de faţă, nu avem dovezile necesare ca să putem lua această măsură.? Tarantino a mai adăugat că oamenii de ştiinţă ai Guvernului american vor începe propriile cercetări referitoare la efectele dăunătoare ale BPA.

Potrivit BBC News, substanţa BPA este folosită la producerea unor obiecte precum biberoanele pentru copii şi aparatele medicale. Ea poate fi ingerată după scurgerea în alimente. Autorităţile canadiene au luat în serios rezultatul studiului cercetătorilor britanici, iar anumite companii canadiene care produc şi comercializează produse de plastic ce conţin BPA, încearcă să scoată din compoziţia plasticului această substanţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close