Antena 3 CNN Externe Brazilia. Un trib care nu a intrat în contact cu civilizaţia, fotografiat în Amazon (FOTO)

Brazilia. Un trib care nu a intrat în contact cu civilizaţia, fotografiat în Amazon (FOTO)

Brazilia. Un trib care nu a intrat în contact cu civilizaţia, fotografiat în Amazon <font color=red>(FOTO)</font>
30 Mai 2008   •   13:50

Membrii unuia dintre puţinele triburi indigene încă izolate de lumea modernă au ridicat armele şi au tras câteva săgeţi în aer când un elicopter a zburat pe deasupra satului lor din jungla amazoniană. Pozele remarcabile ale indienilor Envira au fost realizate de guvernul brazilian în timpul câtorva zboruri în statul Acre, scrie The Telegraph.

Vedeţi imagini cu tribul amazonian

Pictaţi în portocaliu, doi membri ai tribului au ieşit din colibele lor şi au ameninţat elicopterul care zbura la o altitudine joasă pe deasupra micuţului lor sat. Alţi amazonieni puteau fi zăriţi în fundal, aparent speriaţi de prezenţa maşinii zgomotoase pe cerul lor. ?Am zburat pe acolo ca să arătăm casele lor, să arătăm că ei sunt acolo, să dovedim că există. Este foarte important, pentru că existau unele dubii cu privire la existenţa lor?, a spus Jose Carlos dos Reis Meirelles, un expert în triburi lipsite de contact cu lumea, care lucrează pentru guvernul brazilian.



Meirelles spune că tribul locuieşte în şase mici comunităţi, fiecare având în jur de şase case, într-o zonă cunoscută ca ?Terra Indigena Kampa e Isolados do Envira?, în apropierea graniţei cu Peru. În ciuda unei lumi uzurpatoare, numărul indienilor Envira este în creştere, susţine Meirelles. Dar alte grupuri neatinse de civilizaţie din partea peruviană, care au fost de asemenea fotografiate de experţi, au fost izgonite în urma defrişărilor ilegale. Asta ar putea duce la un conflict între triburile alungate şi cei aproximativ 500 de membri ai tribului din partea braziliană.

?Ce se întâmplă în Peru este o crimă incredibilă împotriva lumii naturale, a triburilor, a faunei şi încă o dovadă a lipsei totale de raţiune cu care noi, oamenii civilizaţi, tratăm lumea?, a mai spus Meirelles.



Survival International, un grup din Londra care apără drepturile triburilor, estimează că există peste 100 de triburi rămase izolate în toată lumea, mai mult de jumătate regăsindu-se în Peru sau Brazilia. ?Aceste poze sunt o dovadă că triburile chiar există. Lumea trebuie să se trezească şi să asigure că teritoriul indigenilor este protejat în concordanţă cu legea internaţională. Altfel, în curând vor dispărea de pe planetă?, a spus Stephen Corry, director al Survival International.

Foto: Telegraph.co.uk şi Repubblica.it

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close