Antena 3 CNN Externe BREXIT. Răsturnare de situație. Când va declanșa Marea Britanie ieșirea din Uniunea Europeană

BREXIT. Răsturnare de situație. Când va declanșa Marea Britanie ieșirea din Uniunea Europeană

BREXIT. Răsturnare de situație. Când va declanșa Marea Britanie ieșirea din Uniunea Europeană
13 Sep 2016   •   19:40

Marea Britanie nu va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează formal procesul negocierilor privind condiţiile ieşirii din Uniunea Europeană, până când nou înfiinţatul minister dedicat problematicii Brexit nu va dispune de întreg personalul necesar, a declarat marţi în faţa unei comisii parlamentare ministrul care conduce această instituţie, David Davis, relatează agenţia Reuters.

'Personalul departamentului (pentru Brexit) s-a dublat într-o lună. Cred că se va dubla din nou şi cam de atunci vom examina această informaţie', a răspuns Davis la o întrebare despre orizontul de timp când ministerul său va începe evaluarea datelor şi a analizelor privind Brexitul elaborate de alte structuri ale guvernului britanic.

'Este un proces semnificativ. Se desfăşoară o activitate foarte intensă. Aproape fiecare departament al statului este implicat, evident că fiecare va contribui considerabil cu analize', a explicat ministrul însărcinat cu organizarea Brexitului.

Pe de altă parte, el a precizat că o parte a legislaţiei privind ieşirea din UE ar putea fi supusă aprobării legislativului de la Londra. Un punct care este însă sensibil, având în vedere că majoritatea parlamentarilor britanici s-au arătat favorabili rămânerii Marii Britanii în UE.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close