Antena 3 CNN Externe Britanicii schimbă regulile. Guvernul londonez ia în calcul retragerea din peste 100 de prevederi legislative europene

Britanicii schimbă regulile. Guvernul londonez ia în calcul retragerea din peste 100 de prevederi legislative europene

Britanicii schimbă regulile. Guvernul londonez ia în calcul retragerea din peste 100 de prevederi legislative europene
Sursa foto: Foto: presstv.com
08 Iul 2013   •   18:07

Marea Britanie intenţionează să retragă din peste 100 de prevederi legislative europene, referitoare la Justiţie, Afaceri Interne şi Poliţie, inclusiv din controversatul Mandat de Arestare European, scrie dailymail.o.uk.

Această mişcare reprezintă o încercare a premierului David Cameron de a renegocia acordul Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Ministrul britanic pentru Interne, Theresa May, va anunţa săptămâna aceasta detaliile unui proiect prin care Guvernul britanic va încerca să recapete atribuţii în 133 de prevederi legislative ale Uniunii Europene.

Marea Britanie are dreptul, prin Tratatul de la Lisabona din 2009, să se retragă/abţine de la o serie de reglementări europene.

Britanicii sunt nemulţumiţi că predau mai mulţi suspecţi către alte ţări decât primesc. În plus, Ministerul de Interne s-a arătat îngrijorat de perioada în care poate fi reţinut un suspect fără a fi judecat, în unele ţări europene.

Măsura de retragere din aceste prevederi legislative europene reprezintă şi o cale de "a-i împăca" pe urmaşii eurosceptici ai lui Tory Party, reprezentanţii partidului conservator .

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close